Nov 23, 2010

Jom ckp German



bahsa german atau Deutsch susah gle babi utk dipelajri sbb grammar die pelik2 je...tp ble dah blaja ,rase seronok plak..so jom kte blaja bahsa german...


utk kate2 selamat
Guten Morgen : Selamat Pagi

Guten Tag : Selamat sejahtera

Guten Abend: Selamat Petang

Guten Nacht : Selamat Malam

Guten Strasse : selamat Jalan...(yg ne aku maen buat2 je...yg btul punye lupe r)



Kate2 utk mengorat hot chicks german

Mika , du bist am h├╝bschesten in dieser Welt
[ Mika , ko adalah paling cantik dekat dunia ]

Zum ersten Mal mit dir,Mein Herz schmilzt dahin

[ my heart melt , when first time i saw you ]


Schnuckel : sweetheart

ich liebe dich : i love u

ich wurde dich vermissen : i'll miss u



kdang mencarut dalam bahse german lg bgus...
sbb org len xphm..

fickt dich!!! : fuck you!!

Wichser : Motherfucker

Was zum Teufel : what the fuck
Was zum H?lle : what the hell (ayat fav aku)
u bist dumm : ko bodoh
schwein :
babi!
bicth : H├╝ndin





dlu cikgu german aku sgt garang...kalu grammar slh je..kne berdiri ,kalu slah lg kne diri atas kerusi n kalu slah lg kne diri atas meja.... wlpon die grang die lah cikgu yg paling cool,die buat kn jamuan hari raya utk kelas die ...tp makan sume ala2 western,sbb die cina xreti nak masak masakan melayu.. kalu lah die bace blok aku ne...aku nk ckp,Frau(miss) Yap cpt-cpt lah kawen ,ko dah tua lah...hahaha

p/s ; aku mmg bhse kn diri aku-ko ngan die...